Online magazine: ontdek de waarde voor jou

Wat is een online magazine?

De term “online magazine” kom je op veel websites tegen. Soms zie je dat de naam magazine op een simpele blog wordt geplakt. In andere gevallen zijn er complete digitale tijdschriften die je online kunt lezen.

Bij eZiner° geloven we sterk in die laatste variant. Al draait een goed magazine om meer dan een verrassende vorm en goede techniek.

Laten we eerst eens kijken naar wat een magazine in de traditionele zin is. Wikipedia komt daar met een mooie definitie: bij een magazine (tijdschrift) gaat het om een periodieke publicatie waarin artikelen zijn gebundeld.

Van tijdschriften weten we dat ze hun kracht ontlenen aan een scherpe formule. Ontwikkeld voor een scherp gedefinieerd lezerspubliek. Met afwisselende artikelvromen. Varierend van column tot reportages en diepte interviews.

Tijdschriften bestaan al sinds de 17e eeuw. Tekst en beeld (of het nu illustraties of fotografie betrof) vormden de inhoud.

Wat maakt van een magazine een online magazine?

Met online magazines is veel meer mogelijk. Je kunt eenvoudig video’s toevoegen. Directe links bieden naar websites. En interactieve elementen (zoals quizjes en rekentools) combineren met responsformulieren.

Online magazines combineren dus alle mogelijkheden die je hebt op een website met de bewezen kracht van tijdschriften.

eZiner° in 4 stappen

Stap1

Verzamel je content

Maak teksten, foto’s en video.

Stap2

Wij maken je eZine

 In de vorm zoals jij het wilt.

Stap3

Tijd voor verspreiding!

Werf nieuwe leads of verras je relaties.

Stap4

Volg je resultaten op de voet in het dashboard

Dus: wat is een online magazine?

Ieder bepaalt zijn eigen definitie van een online magazine. Zoals we er bij eZiner° naar kijken is hét grote verschil met traditionele printuitingen de kracht van interactie die je aan een magazine kunt toevoegen.

Het grote onderscheid met een website / blog wordt gemaakt door de formule en bundeling. Als je een magazine maakt krijg je de kans informatie te bundelen voor je lezer tot een rond verhaal.

Je kunt – veel beter dan binnen een webstructuur – lezers verleiden aandacht te verdelen over verschillende items. 

online magazine
desing

Kosten: print of online

Breng je een magazine in print of online uit? Print heeft nog altijd een grote impact. Niet voor niets blijft het tijdschriftenrek populair in verschillende winkels.

Maar… denk aan kosten van drukwerk en verspreiding en vergelijk dat met verspreiding via email of social media.

eZiner ° voorbeelden

Weten hoe een eZiner ° werkt? Bekijk de voorbeelden uit de praktijk.

financial-2860753_1920

Meten = weten

Bij online magazines is een groot voordeel dat lezersgedrag meetbaar is. Met behulp van uservideo’s en klikanalyses kun je heel veel leren over effectieve content.

Deze inzichten helpen redacties om een magazine stap voor stap te optimaliseren. Goed voor lezers en uitgevers.

Altijd en overal: responsive design

Onderzoek wijst uit: veel online magazines worden onderweg gelezen. Niet zo vreemd. Juist in de trein of in een wachtrij biedt een magazine welkome afleiding.

Het is daarom van groot belang dat je magazine responsive is. Dat het zich aanpast aan het scherm waarop het bekeken wordt.

Bij responsive design denken veel mensen aan “leesbaarheid” maar bij eZiner° gaan we verder. Sommige aanbiedingen of formulieren zijn minder geschikt om onderweg in te vullen. Bijvoorbeeld omdat vertrouwelijke gegevens moeten worden ingevuld.

Daarom is het bij eZiner° mogelijk in per device (desktop, tablet of smartphone) verschillende responsmogelijkheden op te nemen. Dat komt de effectiviteit van je online magazine ten goede.

De verscheidenheid aan beeldschermresoluties en besturingssystemen is groot. Onze ontwikkelaars volgen deze ontwikkelingen en zorgen dat je magazine up to date blijft. Je hebt er geen omkijken naar.

Waarom eZiner° werkt

Het idee voor eZiner° werd bedacht door een IT-specialist en een online marketeer. Zij merkten dat veel van organisaties de wens hebben een online magazine te maken. Maar dat gebrek aan tijd en hoge licentiekosten van magazinetools leiden tot andere keuzes.

eZiner° maakt online magazines bereikbaar voor iedere organisatie.

Bij beperkt budget:

  • Geen licentiekosten; je betaalt alleen het magazine
  • Geen designer nodig: eZiner° verzorgt de lay-out
  • Korting tot 25% bij meerdere magazines

Bij tijdgebrek

  • Geen tijd verliezen bij het leren werken met de tool
  • Het eZiner° redactieteam verzorgt complete producties
  • eZiner° optimaliseert producties met optimalisatietesten

Kortom: eZiner° levert geen tools. Wij leveren online magazines. Van A tot Z.

Wat is de waarde voor jou?

Online magazines worden vaak gemaakt als pdf. Dat blijft in de basis een bestandformaat dat vanuit offline communicatie is ontwikkeld. Met alle nadelen die daarbij horen. Een goed online magazine (zoals je maakt met eZiner°) is leesbaar op ieder beeldscherm. Waar pdf’s vaak onleesbaar worden op telefoons, blijft een volwaardig online magazine probleemloos leesbaar.

In het kort

Wat is een online magazine?

Er zijn twee betekenissen. Soms publiceert een website artikelen rondom een specifiek thema. Dit wordt dan ‘online magazine’ genoemd. In de meeste gevallen wordt echter de digitale editie van een magazine of krant bedoeld.

Wat is de meerwaarde van een online magazine?

Magazines zijn goed leesbaar op ieder device, resultaten zijn meetbaar en content kan interactief worden aangeboden. Dit zijn voordelen boven het meest gebruikte alternatief: de PDF.

Hoe maak je een online magazine?

Het is van belang te starten bij de inhoud. Heb je duidelijk wat je wilt communiceren en naar wie? Dan kun je op basis van dit uitgangspunt de beste publicatietool selecteren.

Wat zijn voorbeelden van online magazines?

Magazines zijn er in verschillende soorten en maten. Ze worden ingezet voor medewerkerscommunicatie, jaarverslagen, catalogi, tijdschriften, ebooks etc.

leefjepensioen-wit-01

Vragen?

Neem gerust contact met ons op.

Contactformulier

ieteke

Ieteke - Contentmarketing

Wil je zelf een eZine maken of het werk uitbesteden? Wij staan voor je klaar!