Online magazine voorbeeld

Alle mogelijkheden op een rij

Online magazine voorbeelden

Online magazines zijn veelzijdig. Er is een grote variatie aan mogelijkheden om je marketing- en communicatiedoelstellingen te behalen. Wij bieden je graag inspiratie aan de hand van verschillende voorbeelden.

Zelf experimenteren met eZiner? Deel je ideeën met ons, en we vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Online magazine: voorbeeld 1

Leefjepensioen.nl is een inspiratieplatform voor (bijna) gepensioneerden. Op de website en social media verschijnen doorlopend nieuwe berichten en interviews. De beste verhalen worden ieder kwartaal gebundeld in een online magazine.

Online magazine: voorbeeld 2

De Maag Lever Darm Stichting wil de buikgezondheid in Nederland verbeteren. Goede voorlichting is hierbij van groot belang. In het verleden bleken online brochures (pdf) niet altijd eenvoudig leesbaar om telefoons. Met de nieuwe eZine is dit probleem verholpen. 

eZiner° in 4 stappen

Stap1

Verzamel je content

Maak teksten, foto’s en video.

Stap2

Wij maken je eZine

 In de vorm zoals jij het wilt.

Stap3

Tijd voor verspreiding!

Werf nieuwe leads of verras je relaties.

Stap4

Volg je resultaten op de voet in het dashboard

iphoneblue-01

Tussen smartphone & desktop

Bij eZiner° zorgen we ervoor dat je magazines probleemloos leesbaar zijn op ieder device. Of het nu smartphone, tablet of desktop is. Getest voor IOS en Android. Je verplicht je lezers dus niet tot het installeren van apps. Je eZine opent in iedere de browser.

Passend bij iedere doelstelling

Zoals gezegd zijn online magazines op verschillende manieren inzetbaar. Een flexibel eZine geeft de mogelijkheid verschillende online toepassingen te presenteren en verbinden. We hebben enkele voorbeelden op een rij gezet.

imacblue-01

Toepassing: video

Het belang van online video blijft toenemen. Bezoekers waarderen de afwisseling tussen beeld, tekst en video sterk. In een online magazine zijn er ruime mogelijkheden om video’s toe te voegen.

Toepassing: keuzehulp

Populair in ieder tijdschrift: de vragenboom. “Geef je antwoorden en ontdek wat bij je past”. In een online magazine kun je vragenbomen en keuzehulpen écht tot leven brengen. Prettig voor de lezer. En een geweldige springplank om je producten of diensten op originele wijze onder de aandacht te brengen.

Toepassing: accordion & tabs

Wil je extra informatie bieden bij een onderwerp? Zonder pagina’s te creëren waarbij eindeloos scrollen noodzakelijk is? Dan bieden toepassingen als accordions en tabs een goede oplossing. Je informatie is laagdrempelig beschikbaar. Zonder doorlopend beeldvullend te zijn. 

Toepassing: formulieren

De snelste weg naar respons is het invullen van een formulier. Binnen een eZine kun je moeiteloos ieder formulier opnemen. Denk bijvoorbeeld aan contactformulieren, enquetes en offerte-aanvragen.

Toepassing: slider

Binnen een tijdschrift is het belang van goede foto’s en illustraties groot. Dat is bij online magazines niet anders. Alleen… heb je bij online uitgaven de kans meer te variëren. En – bijvoorbeeld in de vorm van een slider – verschillende beelden te tonen aan je bezoekers.

En heel veel meer…

De mogelijkheden van online magazines zijn niet in een serie voorbeelden te vangen.

Heb je ideeën over jouw online magazine en wil je deze realiseren met eZiner? Neem vrijblijvend contact op. We adviseren je graag over de mogelijkheden.

Vragen?

Neem gerust contact met ons op.

Contactformulier