Online magazine:

Blijf je publiek verrassen

ONLINE MAGAZINE:

BLIJF JE PUBLIEK VERRASSEN

Online magazine: eenvoudig, betaalbaar en effectief

De strijd om de online consument neemt ieder jaar verder toe. Organisaties investeren massaal in advertenties, social media, e-mailings en blogs om bezoekers te bereiken. Maar wat gebeurt er als een bezoeker interesse toont?

Blijft er tussen alle boodschappen ruimte voor verdieping en een verrassende kijk op een onderwerp? Een online magazine is juist hiervoor uitermate geschikt. En met de komst van eZiner° is het bovendien een eenvoudige en betaalbare oplossing.

Hoe eZiner° werkt

Eenvoudig. Betaalbaar. Geen gedoe.

Nieuwsbrieven

Jouw teksten

Je levert de teksten en foto's digitaal bij eZiner° aan. 

Ons Design

Ons design

Onze designers ontwerpen het digitale magazine voor je. 

Jaarverslagen

Hoogwaardig resultaat

Verras klanten en relaties met jouw verhaal. 

De impact van magazines blijft groot. Dat zit in de combinatie van een krachtige formule die aansluit bij de interesse van lezers. Betaalbaarheid is wel vaak een probleem.

De productie van onder andere relatiemagazines is prijzig. De combinatie van redactie, design, print en verspreiding zet de realisatie van papieren uitgaven onder druk.

Steeds meer organisaties stappen over van papier naar e-mail. Maar e-mailings zijn vooral geschikt voor korte, staccato boodschappen. Ruimte voor verrassing, inspiratie en verdieping is er nauwelijks.

Dat maakt online magazines zo interessant. Ze zijn eenvoudig leesbaar. Op ieder moment van de dag, op elke plek. Eenvoudig te bekijken op telefoon, tablet of desktop.

Daarbij bieden ze de mogelijkheid om verhalen te presenteren. Context te bieden rond een onderwerp. En te verrassen met design elementen die in print onmogelijk zijn. Zoals animatie, pop-ups en video.

Van idee naar online magazine

Iedere organisatie heeft een verhaal te vertellen. Over de kwaliteit van dienstverlening. De breedte van het assortiment. Of de ervaringen van gebruikers.

Het verhaal vormt de basis voor uw online magazine. Maak zelf de teksten en foto’s en lever deze bij eZiner° aan. Of ga in gesprek met het eZiner° redactieteam. Ze helpen je een krachtig magazine te ontwikkelen.

Bij een online magazine draait het niet alleen om de verhalen. Er zijn ook doelstellingen die behaald moeten worden. Ook op dit terrein helpt eZiner° je verder.

Dashboards tonen bezoekersaantallen en engagement. Naar wens kunnen uservideo’s worden gemaakt. En met behulp van optimalisatietesten kan de effectiviteit van een magazine worden verbeterd. Dat is extra waardevol bij online magazines met shopinspiratie of catalogi.

Bij de creatie van een magazine doorlopen we de volgende stappen:

 • 1 Intake
  Opstellen uitgangspunten en doelstelling
 • 2 Contentcreatie
  Door jezelf of door eZiner°
 • 3 Realisatie van het magazine
  Design en techniek
 • 4 Verspreiding van het magazine
  E-mail, socials, advertising etc.
 • 5 Monitoring & evaluatie

Waarom eZiner° werkt

Het idee voor eZiner° werd bedacht door een IT-specialist en een online marketeer. Zij merkten dat veel van organisaties de wens hebben een online magazine te maken. Maar dat gebrek aan tijd en hoge licentiekosten van magazinetools leiden tot andere keuzes.

eZiner° maakt online magazines bereikbaar voor iedere organisatie.

Bij beperkt budget:

 • Geen licentiekosten; je betaalt alleen het magazine
 • Geen designer nodig: eZiner° verzorgt de lay-out
 • Korting tot 25% bij meerdere magazines

Bij tijdgebrek:

 • Geen tijd verliezen bij het leren werken met de tool
 • Het eZiner° redactieteam verzorgt complete producties
 • eZiner° optimaliseert producties met optimalisatietesten

Kortom: eZiner° levert geen tools. Wij leveren online magazines. Van A tot Z.

Altijd en overal: responsive design

Onderzoek wijst uit: veel online magazines worden onderweg gelezen. Niet zo vreemd. Juist in de trein of in een wachtrij biedt een magazine welkome afleiding.

Het is daarom van groot belang dat je magazine responsive is. Dat het zich aanpast aan het scherm waarop het bekeken wordt.

Bij responsive design denken veel mensen aan “leesbaarheid” maar bij eZiner° gaan we verder. Sommige aanbiedingen of formulieren zijn minder geschikt om onderweg in te vullen. Bijvoorbeeld omdat vertrouwelijke gegevens moeten worden ingevuld.

Daarom is het bij eZiner° mogelijk in per device (desktop, tablet of smartphone) verschillende responsmogelijkheden op te nemen. Dat komt de effectiviteit van je online magazine ten goede.

De verscheidenheid aan beeldschermresoluties en besturingssystemen is groot. Onze ontwikkelaars volgen deze ontwikkelingen en zorgen dat je magazine up to date blijft. Je hebt er geen omkijken naar.

Boeien door te variëren

Een goed online magazine weet je te boeien. Dat kan door inhoudelijk sterke content te maken. Maar zeker ook door afwisseling en interactie aan een magazine toe te voegen. De mogelijkheden daarvoor zijn ruim bij eZiner°. Enkele voorbeelden:

VIDEO
INTERACTIE
POPUPS
EN NOG VEEL MEER
VIDEO

Wie naar de populariteit van YouTube kijkt, kent de kracht van video in communicatie. Binnen eZiner° kun je het op twee manieren inzetten. Enerzijds is het mogelijk je online magazines echt tot leven te brengen met videobeelden als achtergrond voor teksten. Anderzijds kun je natuurlijk ook een interview of korte documentaire vol in de spotlights zetten, inclusief geluid. Test zelf wat het beste bij je doelgroep past.

INTERACTIE

Bij eZiner° is de stap naar interactie klein. Het toevoegen van een formulier is eenvoudig. Hetzelfde geldt voor quizen, rekentools en personlijkheidstesten. Het eZiner° team heeft ruime ervaring met het toevoegen van interactie aan website en magazines. Leg je wensen bij ons neer, en we toetsen direct of je idee haalbaar is.

POPUPS

Popups worden niet door iedere bezoeker gewaardeerd, maar ze kunnen je respons wel een krachtige impuls geven. Bij eZiner° kun je rekenen op een arsenaal slimme popups. Ze vertonen zich als iemand een specifieke pagina bereikt, een bepaalde tijd in het magazine leest of juist dreigt weg te gaan. In al deze gevallen kun je kiezen een relevante boodschap te tonen. Of te vragen om de mening van de bezoeker.

EN NOG VEEL MEER

Animaties, timelines, tab- en accordionstructuren, foto-overzichten: de mogelijkheden met eZiner° zijn enorm. Onze designers helpen je de meest effectieve middelen te kiezen voor ieder online magazine. 

Veel gestelde vragen

Wat kost een online magazine bij eZiner°?
Een magazines t/m 8 pagina’s kost €495,-. Jij levert de content en de teksten. Wij verzorgen het design en de technische realisatie van A tot Z. Is je magazine meer dan een jaar oud? Dan rekenen we een klein bedrag voor de hosting: €50,- per jaar.

Wil je meer dan 8 pagina’s? Bereken dan de prijs van je magazine. Wil je hulp van ons redactieteam? Dan stellen we graag een offerte voor je op.

Wat als ik een wijziging wil doorvoeren in een magazine?
Je checkt ieder magazine dat we maken zelf. De eerste reviewronde is altijd gratis. Wil je op later tijdstip aanvullende wijzigingen doorvoeren? Dan zit onze helpdesk voor je klaar. Afhankelijk van de wijziging (tekst of vormgeving) varieert de prijs van aanpassingen tussen de 25,- en 100,-.

Ik wil zelf het design maken van mijn online magazine. Kan dat?
Jazeker. Lever ons je PSD of ander designbestand en we gaan ermee aan de slag.

Kan ik een licentie kopen voor eZiner°?
Leuk dat je daar interesse in hebt, maar nee. Dat kan (nog) niet. We willen geen toolleverancier zijn, maar een ontwikkelaar van magazines. Heb je een design-, reclame- of contentmarketing bureau? Dan kunnen we – ook zonder licentie – prima samenwerken. Stuur een mail als je interesse hebt.

Wanneer krijg ik korting? 
Laten we eerst vertellen waarom je korting krijgt. In de eerste plaats zijn we natuurlijk superblij met trouwe klanten. Anderzijds is het maken van een tweede magazine minder werk dan het eerste, omdat veel designkeuzes al gemaakt zijn.

Neem je twee magazines af per jaar? Dan krijg je 5% korting op het tweede online magazine. Drie magazines? 10%. Vier magazines: 15%. Vanaf vijf magazines: 25%. En een kerstkaart in december 🙂

Meer weten over eZiner°? Vraag direct een gratis proefmagazine aan. Samengesteld voor jou.

Vragen?

Neem gerust contact met ons op.

Contactformulier